hulpbijconcentratie.nl

Het zit er wel in, maar komt er niet uit!

Er ligt een lap tekst voor je en na het lezen van de eerste zinnen verslapt al je aandacht. Wat veel! Waar gaat dit heen? Hoe kom je hier ooit door!  Als van te voren niet is verteld waar de tekst over gaat, valt het niet mee om er iets van te onthouden.

Of: je kunt je niets voorstellen bij grammaticaregels, die je moet leren. Geen idee, hoe je dat moet onthouden. Een regel is een stukje van een groter geheel, en als jou dit geheel niet duidelijk is, zul je het stukje niet kunnen onthouden.

Of: je zit met familie en kennissen, vrienden aan de borrel. Heel leuk, maar zo druk. Het is moeilijk om je op je gesprekspartner te concentreren als je ook het gesprek aan de andere kant van jou volgt en ook nog eens opmerkt, dat de gastheer met hapjes rondgaat.

Herken je jezelf in één van de voorbeelden?


Dan kan het zijn, dat je informatie, lesstof anders verwerkt. 
Daardoor onthoud je informatie ook anders.

Het kost je veel moeite om een "stukje" te onthouden. Vergelijk het met een legpuzzelstukje. Met een los puzzelstukje kun je niets beginnen, maar als je het deksel van de puzzeldoos met de afbeelding erop ziet (het geheel), kun je het losse stukje veel beter plaatsen en dus ook onthouden. 

Bewustwording en (h)erkenning geven rust. Je bent niet stom of dom, je denkt anders! 

Noch de school noch de maatschappij is daarop ingericht helaas!

Jij gaat dus zélf leren om betere aansluiting te vinden op school en in de maatschappij!