hulpbijconcentratie.nl

Blog februari 2017

  Kans op dyslexie door leesmethode (2017).

   Blog december 2016

    Blog november 2016

     Voorbeeld hulpmiddel

     Voor hen die moeite hebben met tekstbegrip, is de tekst aanpakken door er een mindmap van te maken een oplossing.

     Er circuleren veel soorten mindmaps rond op internet, die niet allemaal de regels volgen. Ook leert de ervaring, dat men meteen begint aan de mindmap en de stap overslaat, die eraan vooraf gaat. Ook dan mist de mindmap zijn doel.

     Het toepassen van de kleurmethode is de stap, die aan de mindmap vooraf gaat. De kleurmethode is een visuele manier om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Een eye opener voor sommigen: je ZIET letterlijk dat niet alle woorden even belangrijk zijn! 

     Wij zijn niet zozeer anders,de rest is alleen hetzelfde.