hulpbijconcentratie.nl

Blog februari 2017

  Kans op dyslexie door leesmethode (2017).

   Blog december 2016

    Blog november 2016

     Hoe werkt beelddenken?

     Informatie wordt meteen in beelden omgezet. Vervolgens roept het ene beeld het volgende weer op. Bovendien beleeft de beelddenker informatie met al zijn zintuigen gelijktijdig, dit in tegenstelling tot een taaldenker.

     Belevenis staat voorop bij beelddenkers. Woorden zonder beeld zijn onbegrijpelijk, slaan ze over. (bijvoorbeeld de, het, een, wat, wie, waarom en leestekens). Woorden beleven ze in plaats van alleen lezen, zoals taaldenker. Lezen ze "huisarts" zien ze meteen de spreek- en wachtkamer voor zich ongeacht in welke context ze het woord lezen.

     Taaldenkers gebruiken beelden ter ondersteuning om iets te vertellen. Taaldenker bedenkt plaatje bij zijn woorden.

     Beelddenkers moeten juist de woorden bij het plaatje zoeken. Hij bevindt zich in het bedachte beeld. Als zij iets willen vertellen, moeten ze zichzelf buiten het beeld plaatsen. En er vervolgens naar kijken en vertellen wat hij ziet. Zo communiceert de beelddenker.

     Wij zijn niet zozeer anders,de rest is alleen hetzelfde.