hulpbijconcentratie.nl

Mail of bel mij gerust! Geheel vrijblijvend!

In een gratis telefonisch consult stel ik een aantal vragen en kan ik beoordelen of het zin heeft om vast te komen stellen of het kind (of jij) beelddenker is.

Heeft een afspraak maken zin, dan zijn vragenlijsten en op de klant gerichte onderzoeksmethodes, bijvoorbeeld Ojemanns wereldspel, meetinstrumenten om het beelddenken te bepalen. Dit wereldspel houdt in het op speelse wijze verkennen van deze specifieke bouwmaterialen. Hoe je met deze materialen omgaat, zo ga je ook om met onderwijsmateriaal, zoals letters en cijfers.

Ook worden de ogen gescreend met behulp van de Bioptor. De ogen zijn pas rond het zevende jaar uit ontwikkeld. Jonge kinderen hebben behoefte aan groot zien. Denk maar aan de eerste leesboekjes: groter lettertype. Omdat de ogen nog niet toe zijn aan kleiner kijken. Gebeurt dit wel kan er spanning komen op de oogspieren, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Vaak wordt dyslectie vastgesteld, terwijl er een oogprobleem is. Oogproblemen zijn met oogspieroefeningen te verhelpen. 

Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld.

Deze is altijd meervoudig. Omdat bij leer- en gedragsproblematiek altijd meer aan de hand is dan alleen moeite met leren of alleen het lastige gedrag pak ik aan:

  • emotie (ons denken), we gaan leren hoe we negatieve gedachtes kunnen omzetten, 
  • lichaam (leren ontspannen), we gaan vaardigheden leren om sterker (in het leven) te staan,
  • oogspieroefeningen (indien uit onderzoek blijkt dat dit nodig is),
  • het leer probleem, "hoe moet ik leren".

Alleen handreikingen bieden voor het stukje "moeite met leren" zal geen resultaat geven. Lees het verhaal van Peter en Paul.

Tarief van een consult ligt tussen 40 en 60 euro inclusief BTW. Een consult duurt ruim een uur. Afhankelijk van de problematiek zijn er drie tot zes consulten nodig.

Scholen bied ik diverse mogelijkheden naar behoefte, dus in overleg!